Werk 's ochtends in eigen streek en vertrek na de files: 1 uur gewonnen pér dag

Wie in een van de grote steden werkt, weet dat je tegenwoordig rond 6 uur op weg moet zijn, om voor de files te blijven. Dat maakt het moeilijker om werk en gezin te combineren. Wie 's ochtends de kinderen naar school brengt, heeft dus met zekerheid een half tot een uur file voor de boeg.

Het kan ook anders. In plaats van vroeger te vertrekken, kunt u ook later vertrekken. Vanaf 10 uur is het verkeer een stuk rustiger en bent u een uur sneller op uw bestemming. U kunt natuurlijk moeilijk aan de baas uitleggen dat u pas om 11 uur aan uw dagtaak begint. Gelukkig gebeurt er tegenwoordig zo veel via internet dat uw dagtaak gerust om 8.00 uur kan beginnen, terwijl u pas om 11 uur op kantoor toe komt. Hoe?

  • U werkt gewoon eerst een tijdje in eigen streek in een regionale co-working plek of in een baancafé (als u daar kunt werken). Of u vraagt een bedrijf uit de streek of u daar bv. voor 10 euro kunt komen werken en een koffie kunt drinken.
  • U begint de dag met e-mails verwerken. Zorg dat er minstens één of twee richting uw baas gaan, eentje om 8.00 uur en eentje om 9.00 uur, zodat die ziet dat u al bezig bent -- vaak zelfs eerder dan de baas, aangezien die om 8 of 9 uur nog in de file staat.
  • Andere taken die u mooi kunt groeperen 's ochtends zijn verslagen, voorbereiding van vergaderingen, opzoekingen, offertes, kleine studies, ... alles waarvoor u enkel internet en uw PC nodig hebt. Dat is netjes klaar tegen 10 uur. Als u in een co-working place werkt, hebt u bovendien meteen alles afgeprint. Klaar.
  • Tegen die tijd zijn uw collega's nog maar net toegekomen (behalve dan die hele vroege vogels, natuurlijk) en beginnen zij met het beantwoorden van uw mails. U stapt nu in de auto richting kantoor. Filevrij, tenzij er een groot ongeval gebeurde, maar dan zijn uw collega's er ook nog niet.
  • In de auto belt u (hands-free!) nog snel enkele klanten op, of belt u de collega's die net aan uw e-mail bezig zijn. U bent nu degene die weliswaar laat op kantoor verschijnt, maar wél al een pak werk verzet heeft. You're the pro!
  • Om 11 uur arriveert u ontspannen en klaar voor de vergaderingen in Brussel, Gent of Antwerpen. En hebt al een half uur tot een uur méér gewerkt dan uw collega's, die zich bovendien een uur hebben geënerveerd onderweg.

En nu moet u er alleen nog voor zorgen dat u geen enkele meeting request voor 11 uur aanvaardt. Klaar !

 

BusinessRooms Zottegem
Opening 25/10

Foto's opening >
Meer info >

Openingsreceptie

Foto's >

© 2017BusinessRoomsKastanjelaan 81, BE-9620 Zottegem,  info@businessrooms.be,  09 22 00 876,  BE 0537 959 327